Pisan Projects

> Pisan Projects >Nova carretera de l’Eix del Llobregat – Carretera C-16 Tram: Puig-Reig – Berga.


Nova carretera de l’Eix del Llobregat – Carretera C-16 Tram: Puig-Reig – Berga.

Concessió d'obra pública Nova Carretera Eix del Llobregat Carretera C-16 de Barcelona a Puigcerdà, del PK 75+500 al 96+500. Tram: Puig-Reig – Berga.

El traçat de nova construcció (Puig-reig – Berga), bàsicament, s’ha separat del riu Llobregat i s’ha dissenyat per les zones de la carena, d’aquí la quantitat de viaductes existents. Les magnituds principals són: 21 km de desdoblament de la carretera existent entre Puig-Reig i Berga, 16 viaductes, 4 túnels A destacar.

  • Viaducte de Puig-Reig: és un viaducte de secció mixta que transcorre per sobre del riu Llobregat. Té una longitud de 568 m i 9 obertures de 64 m de llum màxima i 43 m d’alçada màxima de pila. El traçat curvilini en planta i l’existència d’un acord vertical en alçat van afegir dificultat a l’encaix del viaducte a la fase de projecte.
  • Te verd: és un mètode de restauració de talussos que permet integrar grans arracades. Consisteix a definir un escalonat sobre el talús en forma de jardineres a bancada, construïdes amb una malla longitudinal suportada per terra vegetal.
  • Talús Royal: és un mètode de generació de talussos totalment integrats a l’entorn deixant el pendent natural del material de cada estrat que aflora a l’excavació i aprofitant les fractures naturals del massís. El resultat és un talús de morfologia variable en alçat que intenta simular un vessant natural.

 

  • Cliente: Infraestructures.cat

  • Presupuesto: 234.432.742,81 €

  • Ejecución obra: 1 de desembre de 2010